Ok, så kaka på bildet ser kanskje ikke ut som om den er laget av en konditor. Derimot smakte den helt fantastisk. Den ble også presentert som en kake, og ikke noe svidd røre i et appelsinskall. Oppskriften er ganske enkel, og tilpasset til at det skal bli minst mulig søl og oppvask.
“Hemmeligheten” viss du kun vil ha den, er å steike røra som pannekaker i stekepanne. Deretter legge dem lag på lag med fyll mellom. Kan gjøres på stormkjøkken eller på hytta.
Ingredienser:
Røre:
250 hvetemel
250 melis
1ss vaniljesukker
3ss kakao
3ts bakepulver
Glasur:
250melis
150smør
3ss kakao
Fyll:
Ferdig vaniljekrem på kartong 🙂
Røra veies i dobbel frysepose. Når kaken skal tilberedes er det bare å tilsette vann og klemme på posen til det er sånn tålig blandet. Det er lov med klumper i røra på tur. Helles fra posen og rett i panna når det er tid for steking. Husker dessværre ikke hvor mye vann som trengs, så en må nesten prøve seg frem litt. Røra er også litt drøy, så den kan egentlig halveres viss dere ikke er mange. Stek tykke pannekaker og legg dem lag på lag med vaniljesaus mellom.
Glasuren skal være med smør! Denne forberedes også i to lag med frysepose. Varmes i vannbad, og klemmes ut av posen og rett på kaken. Da har du også ganske god kontroll på at den ikke blir for tynnflytende, den kontrollen mister du viss du dropper smøret, i tillegg reduserer du smaken til en tidel.
Legg merke til at jeg konsekvent skriver frysepose, og ikke brødpose. Det er fordi fryseposene er laget av en mye sterkere plast enn brødposene. De tåler altså mye mer. Dvs at du vesentlig reduserer sjansen for å få sekken full av melis.